Nejznámější a nejtradičnější řada ovocných destilátů Fassbind se vyrábí dle rodinného receptu, který si mistři palírníci předávají z generace na generaci, ze švýcarského ovoce vybíraného dle těch nejpřísnějších měřítek. Fassbind Eau de Vie Abricot se vyrábí ze staré odrůdy Royal Luizet a vyznačuje se intenzivní ovocnou chutí s jemným mandlovým tónem. Meruňky pochází z kantonu Valais a sklízí se v červenci a srpnu, když jsou zcela zralé. Po pomalé fermentaci se dvakrát destilují včetně pecek, což dodává výsledné pálence jemný mandlový tón a intenzivní ovocnost. Pálenka zraje minimálně dva roky v tancích z nerezové oceli. Má intenzivní ovocné aroma, které připomíná meruňkový džem s dotekem mandlí. V chuti je ovocná, přirozeně nasládlá, s intenzivními tóny meruněk a stopou mandlí a pepře.