Vínovici jsme se rozhodli pálit především proto, že nás mrzí, že v naší zemi byla neprávem opomíjená, i když a patří mezi nejlepší ušlechtilé destiláty. Za její nízkou popularitu u nás můžou především výrobci, kteří na její výrobu používají převážně vína s vadou, nebo tzv. „druháky“. Při její výrobě zásadně nepoužíváme již hotové víno, které je vždy zasířené, což destilát ve výsledku velice chuťově poškodí. Kvasíme tedy celé odstopkované hrozny. Průběh výroby kvasu je obdobný jako u těch nejlepších vinařů – tj. zákvas ušlechtilých kvasinek, přidávání minerálních látek, sledování průběhu kvašení a řízení teploty kvašení ve vinifikátorech. Při pálení používáme klasickou, lety prověřenou technologii destilace ve dvou měděných kotlích s našimi moderními inovacemi. Výsledný produkt naředíme na 45% lihovitost, necháme zrát (podle potřeby i několik let) a pak už jen s chutí koštujeme.