Při výrobě rumu Boukman se přidává sedm různých botanicals, konkrétně místní dřeviny, kůra hořkého pomeranče, nové koření, hřebíček, vanilka, přírodní extrakt hořkého mandlového oleje a cejlonská skořice. Výroba probíhá ve spolupráci se třemi haitskými rodinami, které se jí věnují už po pět generací. Boukman se řadí mezi rumy agricole, základní surovinou je tedy čerstvá šťáva z cukrové třtiny. Do šťávy se přidají kvasinky a směs se nechá 36–48 hodin fermentovat. Následuje kontinuální destilace. Vznikne tak 75% rum agricole připravený na proces macerace. Jakmile je tento krok hotový, vytvoří se finální blend. Poté přijde na řadu studená filtrace pro odstranění nežádoucích částic. Před vlastním lahvováním se rum ještě zředí vodou filtrovanou reverzní osmózou. Během celého procesu se do rumu nepřidává žádný cukr, karamel či barviva.