Rok 2002 byl pro sklizeň cukrové třtiny jedním z nejlepších v novodobé historii Venezuely. Vysoké teploty během dne a vlhkost v kombinaci s nižšími než měrnými srážkami vytvořily idealní podmínky pro dozrávání cukrové třtiny. Díky těmto podmínkám, které zaručili výjimečnou sklizeň tohoto roku mistři v Destilerias Unidas pozorněji než obvykle dohlíželi na průběh zrání destilátu, který vzešel ze starobylého kotlíkového destilačního zařízení a kotle Batch Kettel. S vírou doufali, že jednoho dne tento rum budou moct prohlásit za unikátní Vintage Rum. Ty nejlepší sudy po bourbonu a single malt whisky byly použity pro zrání tohoto dokonalého nápoje a to na popud mistra destiléra Ronera Tito Corderora. Tyto sudy uchovávaly svůj poklad, dokud nedosáhl ideálního stáří. Po jeho dosažení byl rum uložen do sudů po španělském sherry, aby finálnímu rumu poskytl finální dotek.