Lazy Dodo Xo 0.7L

Lazy Dodo Xo 0.7L

Dodáme za 1-5 dnů, průměrná doba dodání je 3 dny.

DruhXO
Objem lahve0.7L
Obsah alkoholu40.0%
Země původuVlajka Mauricius Mauricius
KódRUM718307
Výrobce
EAN6091023025495
Cena za 1L3 127 Kč

Lazy Dodo XO Chronicles je extra stařený jednodruhový rum. Melasa kvasí až 30 hodin a poté se destiluje v Coffeyho kolonovém destilačním přístroji. Rum pak zraje minimálně 13 let v ex-cognac a ex-bourbon sudech z francouzského dubu. Směs nejlepších ročníků vytváří vyvážený a dobře strukturovaný rum. Má krásnou měděnou barvu s oranžovým nádechem. Zpočátku nabízí paletu sofistikovaných vůní, od citrusových a dřevitých chutí až po lehčí tóny karamelizovaného cukru a pomerančů, které dodávají ohromující svěžest. Závěr je hřejivý a příjemně dlouhý. Lazy Dodo XO Chronicles je lahůdkou pro smysly. Zajímavostí je, že rum nese jméno ptáka Dodo - Dront nelétavý (mauricijský), který žil na ostrově Mauricius, dnes bohužel vyhynulém. Dodo měl krátké nohy, neuměl létat a měl až 23 cm dlouhý, tvrdý a hákovitý zobák. Dodo se člověka vůbec nebál, a protože nelétal, byl snadnou kořistí. Poprvé dronta spatřili Portugalci, kteří na ostrově přistáli v roce 1505. Název dodo pochází ze starého portugalského slova doudou, což znamená "hlupák".


Rum

Rum je alkoholický nápoj destilovaný z melasy nebo ze šťávy získané z cukrové třtiny. Většina producentů rumu se tak nachází v oblastech, kde je rozvinuto zpracování cukrové třtiny, jako je Austrálie, Indie, ostrov Réunion či oblast Karibiku.

Vstupujete na stránky, kde se prodávají alkoholické nápoje. Prodáváme pouze osobám starším 18 let.

Nahoru

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.

Další informace